Bank konto

Bank konto

Check konto
En konto, hvor de fleste af dine transaktioner forekommer. Da du lige er startet, ønsker du at få en konto, du ikke kan overtrække. Du skal undersøge forskellige banker, fordi nogle banker kræver, at du enten har et minimums beløb, eller for at undgå overtræk kræver de, at du har direkte indbetaling på kontoen. Mange banker tilbyder ingen begrænsninger og ingen loft.

Lønkonto kommer med en Check kort. Dette giver dig mulighed for at hæve penge på din konto via en hæveautomat eller foretage indkøb i en butik, hvor pengene kommer direkte fra din konto.

En check konto leveres også med checks, selvfølgelig. En god bank giver dig i det mindste din første check hæfte gratis. Hæftet kan bruges til at foretage indkøb eller betale regninger eller til at betale nogen i almindelighed.

Bankerne tilbyder nu netbank som en gratis service. Med online banking kan du se dine konti og overføre penge mellem kontrol og opsparingskonti hurtigt og nemt. Online betaling af regninger er en fantastisk funktion, hvor banken sender transaktioner på dine vegne til personer eller virksomheder, du har brug for at foretage betalingen til. Med online betaling, skal du bare skrive navn og adresse på hvem betalingen skal gå til, og derefter bliver transaktionen udført automatisk. Dette betaler man ikke gebyr for. Denne funktion bør også være gratis i de fleste banker.

Vær også opmærksom på overtræk på din check konto. Dette sker, når du bruger flere penge, end hvad der er tilgængeligt på kontoen. Typiske tager banken 30 kr. i gebyr per transaktion, for overtræk på kontoen. Spørg personalet, der åbner din konto om de gebyrer, som de opkræver, og hvilke typer af overtræk de, som de har til rådighed. Mange banker tilbyder en kassekredit, som giver dig mulighed for overtræk uden gebyr, du skal bare betale renter af det skyldige beløb. Men vigtigst af alt, holde styr på alle dine transaktioner, og ikke bruge flere penge, end hvad du har på kontoen. Det er meget let at glemme, hvad der er til rådighed på din konto, hvis du ikke skriver de transaktioner ned, du foretager. En check kort kan stadig bruges og giver dig mulighed for at foretage indkøb, selvom du ikke har de disponible midler på kontoen, så vær forsigtig.

Opsparings konto
Denne konto skal bruges til de penge, som du ikke planlægger at bruge i den nærmeste fremtid. Denne konto vil give dig mulighed for at tjene renter på penge, du har i banken, plus det vil give dig mulighed for at spare op til fremtidige begivenheder.

De mest grundlæggende opsparingskonti har ingen minimuns krav, men man opnår ikke en særlig høj rente - sædvanligvis 1-4%.

Hvis du ønsker at tjene en højere rente, er du nødt til at have flere penge på kontoen. For at opnå højere renter, er du normalt nødt til at have alt fra 30.000.- og op efter.på kontoen. Renterne er faldet en del for nylig, så selv med denne type konto, er renterne overalt fra 1-4%.

De fleste banker tilbyder opsparingsordninger, der giver dig mulighed for automatisk at overføre penge fra din lønkonto til din opsparingskonto. Det er en enkel måde at opbygge din konto på uden for meget besvær.

Til slut, skal du finde et pengeinstitut, der opfylder alle dine behov. Find en bank, der har filialer, hvor de er bekvemt for dig. Vær ikke bange for at kigge rundt og stille spørgsmål. Du har brug for en bank, der vil vokse med dig og være der for dig, når du har brug for økonomisk støtte. Når den tid kommer, og du har brug for et lån til en bil eller hus, forhåbentlig vil banken se på det forhold du har med dem, når de træffer deres beslutning om at godkende dig eller ej.

Find de nyeste studierabatter og studentertilbud til Danmarks barer, caféer, sportsgrene, butikker, teatre, biografer, studiejobs og studiebøger.